Το μεγάλο κόλπο υφαρπαγής των τραπεζών και της ακίνητης περιουσίας από τα ξένα οικονομικά συμφέροντα

Το μεγάλο κόλπο υφαρπαγής των τραπεζών και της ακίνητης περιουσίας από τα ξένα οικονομικά συμφέροντα

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Ορκωτός Ελεγκτής και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κουτρουμάνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με την πιθανότητα τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε τα εξής:« Μετά από τις διθυραμβικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια και τις “ευοίωνες” προοπτικές που προδιαγράφονται για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ήρθαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να μας προσγειώσουν στην οδυνηρή πραγματικότητα. Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η δήλωση του για τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την οποία τελικά, όπως ο ίδιος είπε, θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε επίσης τα εξής: «Υπενθυμίζεται ότι η οδυνηρή κατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στο διάστημα αυτό,από τους τότε ακροβατισμούς και πειραματισμούς των κ.κ. Τσίπρα καιΒαρουφάκη, χάθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο τραπεζικό μας σύστημα και οι καταθέτες απέσυραν κοντά στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες.

Προ του κινδύνου να στεγνώσει παντελώς αυτό από ρευστότητα, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να επιβάλλει τα capitalcontrols, κλείνοντας τις τράπεζες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε η πλήρης απαξίωση της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών και ήρθε με τη σειρά της η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, μέσω της οποίας ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες στα ξένα funds. Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση θα εκχωρούσε τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματοςσε ξένα οικονομικά συμφέροντα;

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ανέφερε ακόμη ότι«σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε από την κυβέρνηση καιη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στις υπό ξένο πλέον έλεγχο τράπεζές μας να εκχωρήσουν “μπιρ παρά”σε άλλα ξένα fundsτα ληξιπρόθεσμα ενυπόθηκα δάνεια», εξηγώντας ότι «έτσι, με αυτό το στημένο κόλπο, σήμερα γινόμαστεθεατές εκβιασμών και καταλήστευσης από ξένα κεφάλαια της ακίνητης περιουσίας τωνδανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Το παράδοξο δε από αυτή τη σκανδαλώδη διαδικασίαείναι ότι τα “φιλέτα” των ακινήτων και τα υπερκέρδη από την εκποίηση αυτών που κατάσχονται δεν παραμένουν τουλάχιστον στις τράπεζες μας, αλλά πάνε κι αυτά στα ξένα οικονομικά συμφέροντα. Έτσι, οιτράπεζες παρουσιάζουν τεράστιες ζημιές, για να πληρωθούν πλέον και αυτές από τον Έλληνα φορολογούμενο, όπως ξεκάθαρα και χωρίς καμία ντροπή δήλωσεμε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε: «Προφανώς, όμως, ο ελληνικός λαός δεν θα περίμενε από το περιβόητο προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, να οδηγηθούμε στο σημερινό κατάντημα μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Γραφείο Πάτρα

  • Μαιζώνος 121, Πλατεία Γεωργίου (5ος όροφος), ΤΚ 26221

  • 2610 338660, 2610 241005
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο Αίγιο

  • Μητροπόλεως 43-45 (2ος όροφος), ΤΚ 25100

  • 2691 110439
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.